Bursa Yaşam
Bursa

Can dostlar sıcak yuvalara kavuştu

Osmangazi Belediyesi, 2024 yılında 693 kedi ve köpeğin yeni yuvalara kavuşmasını sağladı.

Osmangazi Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde kalan hayvanların bakımlarını özenle yaparak, güvenli ve sağlıklı bir şekilde sahiplendirilmelerini sağlıyor. Can dostların daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına hizmet veren tesise gelen sokak hayvanları, kısırlaştırılıp, aşı ve tedavisi yapıldıktan sonra yeni yuvalara kavuşturuluyor. Sokak hayvanlarına kucak açan tesis, 2024 yılında 221 köpek, 417 de kedi olmak üzere toplam 693 sokak hayvanının sahiplendirilmesini sağladı.

Hamitler Mahallesi’nde 114 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde hem toplumun can güvenliği hem de sahipsiz hayvanların sağlığı için hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Aydın, “Can dostlarımız, yaşamlarımızı daha da güzelleştiren canlılar. Dünyamızın, şehirlerimizin ve hayatlarımızın birer parçası olan sokak hayvanlarını uyutmak yerine, bu canlıların yaşam şartlarını iyileştirmeyi, onlara daha iyi bir yaşam sağlamayı ve toplumda yaşanan sorunları azaltmayı amaçlamalıyız. ‘Satın Alma Sahiplen’ diyoruz. 2024 yılında 693 can dostumuzun yeni yuvalara kavuşmasını sağladık. Can dostlarımızı sahiplenen hayvan sever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Related posts

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri; bankalarda tanıdıkları olduklarını belirtip kredi çekme vaadiyle vatandaşları dolandıran 20 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslardan 14’ü tutuklandı. Vurgunun boyutunun 20 milyon liraya bulduğu belirtiliyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri banka aracılığıyla vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik geniş kapsamlı çalışma başlattı. “Bankalarda tanıdıkları vasıtasıyla uygun oranda yüksek meblağlı kredi çıkartacaklarını iddia edip vatandaşları 20 milyon lira dolandıran şebeke takibe alındı. Ekiplerin radarına takılan şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde teknik ve fizik takip sonrası gözaltına alındı. Şüphelilerin sosyal medyada kredi danışmanlığı adı altında paylaşımlar yaparak mağdur kişiler adına çektikleri para ile elektronik eşya alıp, 2. el olarak piyasaya sürerek haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. Adresleri tespit edilen şüphelilere yönelik harekete geçen ekipler, Bursa başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Antalya, Muğla ve Mardin’de 20 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ş.D, B.D, D.D, B.E, B.O, M.A, H.K, E.S, S.Ö, U.A, Y.G, O.D, M.E, O.Y, isimli 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi: Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcılara fırsat verilmeyeceğini belirterek çalışmaların titizlikle devam edeceğini açıkladı.

Bursa Yaşam

Binlerce hayat kurtaran vasiyet…

Bursa Yaşam

Mudanya yolunda tehlike çanları çalıyor

Bursa Yaşam